Ανοιχτή Συζήτηση, Πέμπτη 14 Γενάρη, Παράρτημα στις 8μ.μ. για τη διοργάνωση κοινών Δράσεων αλληλεγγύης στο πείραμα της αυτονομίας των κουρδικών κοινοτήτων

Η επανάσταση στην περιοχή της Ροζάβα στη βόρεια Συρία και η διακήρυξη της αυτονομίας των 3 καντονιών Εφρίν, Σιζίρε, Κομπανί, ήταν ουσιαστικά η δικαίωση της εδώ και 15 χρόνια στροφής του επαναστατικού κουρδικού κινήματος από το αίτημα για ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στο αίτημα για αυτονομία και συνομοσπονδισμό των κουρδικών κοινοτήτων. Κάτι τέτοιο τόσο ριζοσπαστικό και προωθητικό, βρίσκει πολλούς εχθρούς σε μια περιοχή μάλιστα στην οποία συγκρούονται πάρα πολλές δυνάμεις και τα γεωπολιτικά συμφέροντα είναι τεράστια. Ένας από τους μεγάλους εχθρούς της αυτονομίας των κουρδικών κοινοτήτων δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το τουρκικό κράτος, πόσο μάλλον όταν μετά τη Ροζάβα το πείραμα της αυτονομίας προχωράει και στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Εδώ και σχεδόν 5 μήνες, μετά τις κηρύξεις αυτονομίας σε πολλούς δήμους στις κουρδικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, το τούρκικο κράτος σήμανε την κήρυξη ενός βίαιου και πολύνεκρου πολέμου με εμπροσθοφυλακή το στρατό και την αστυνομία. Οι δυνάμεις αυτές, βομβαρδίζουν τις πόλεις με κανόνια, τανκς, ελικόπτερα, κατεδαφίζουν σπίτια, καταστρέφουν ιστορικά μνημεία, σκοτώνουν κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά, εκτελούν νέους, και εκκενώνουν τις περιοχές κόβοντας το νερό, ρεύμα , φυσικό αέριο. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν τα βασικά είδη της καθημερινότητας λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας. Τα σχολεία είναι κλειστά, τα νοσοκομεία είναι υπό πολιορκία, και μάλιστα οι νεκροί δεν επιτρέπεται να ταφούν με αποτέλεσμα να μένουν πολλοί δολοφονημένοι στους δρόμους για μέρες.

Το παράδειγμα της αυτονομίας των κουρδικών κοινοτήτων, είναι μια εικόνα από έναν κόσμο χωρίς διαχωρισμούς μεταξύ εθνοτήτων, φύλου, θρησκείας, χρώματος, εν τέλει από έναν κόσμο χωρίς κράτη, ανισότητα και ανελευθερία. Σε αυτή την μάχη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στον γειτονικό μας αυτό τόπο, να προτάξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εκεί από τα κάτω της κοινωνίας που υπερασπίζονται με την ίδια τους τη ζωή έναν κόσμο που χτίζουν με βάση τις αξίες της αυτοοργάνωσης, της αμοιβαιότητας, της αλληλοβοήθειας, της αλληλεγγύης και του συνομοσπονδισμού.

Σ.Α.ΚΟ. | Σύμπραξη για τον Αναρχικό Κομμουνισμό

Δημοσιεύθηκε από

sympraksi

Συμμετέχουμε στο Αναρχικό Αντιεξουσιαστικό Στέκι Άτακτον http://atakton.espivblogs.net/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *